lördag 16 oktober 2010

Skördefest på ön

I september hade vi Skördefest på Åland. En härlig tid och med lite tur så får man soligt, fint väder till så man kan njuta riktigt rejält av omgivningarna. Skördefest innebär i mycket öppna gårdar där bönderna och odlarna säljer en massa närproducerade godsaker. Folk åker runt till olika ställen och provar hemlagade godsaker, äter och dricker gott och träffar folk. Hur gemytligt som helst!
Vi snackade lite med byborna!

Ett guldkorn på Åland är Stallhagen, det åländska bryggeriet i Grelsby, strax norr om Godby. De lanserade sitt Skördefestöl som vi naturligtvis måste prova! Ett riktigt gott, lite sötare öl som säkerligen kommer till sin rätt ihop med rotsaker och äppelrätter. Min gode vän Christian som driver bryggeriets pub tar alltid emot lika gästvänligt och häller upp stop med ett brett leende!
I år bjöd Stallhagen även på underhållning i form av irländsk dans!

De stora publikdragande gårdarna är Bolstaholm i Geta, men sina charolais-kor och härliga köttprodukter och barnaktiviteter och Limnäs Gård i Vandö, Finström. De flesta gårdar har halmhoppning som alla ungar tycks älska! En höjdpunkt förutom Stallhagen var utan tvekan Stall Twilight ute i Lumparland, alltid lika mysigt, ombonat, mumsiga våfflor, vackert hantverk och härlig stämning! Tyvärr hann det redan bli så mörkt när vi kom ut så jag inte fick några fina bilder att dela med mig av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar